Herbata czarna – Indyjska

Dzień bez CHAI [czaj] w Indiach to dzień stracony! Chai, czyli herbata indyjska, to podstawowy napój spożywany w Indiach. Pije się go o każdej porze dnia, niezależnie od tego czy jest to upalny dzień, czy akurat pada deszcz. Jest to napój spożywany zarówno na uroczystościach weselnych, czy przy innych ważnych okazjach, jak i w dzień powszedni. Picie, jak i przygotowywanie chai to w Indiach rytuał. Herbatę Indyjską można przyrządzać na wiele sposobów. Podstawa to czarna herbata gotowana razem z wodą i mlekiem. Typowa herbata indyjska robiona jest z mlekiem bawoła. My dajemy Państwu jednak prostszy sposób parzenia tej wyjątkowej herbaty. W każdej saszetce znajduje się odpowiednia jej ilość by zaparzyć filiżankę aromatycznej herbaty i choć na chwilę przenieść się do malowniczych Indii.